Eric Gademan, trotse eigenaar van Gademan Ambachtelijke IJsmakerij is de creator van al zijn producten. Ooit begonnen als brood- en banketbakker, maakte hij al gauw een overstap naar de keuken. Ruim 25 jaar creëerde Eric magie in de keukens van verschillende gerenommeerde restaurants, waaronder zelfs enkele Michelin sterrestaurants.

”Mijn passie is het creëren van eerlijke producten, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen, waar smaak altijd de boventoon voert. ”

Zijn liefde voor het maken van ijs begon toen Eric voor het beroemde IJs- en Lunchrestaurant, La Veneziana te Heerlen werkte. Gigi Belfi, een van de gebroeders Belfi, in 1948 uit Italië overgekomen, was een groot inspiratiebron. Bijna 10 jaar heeft hij hier als chef-kok gewerkt en over de schouder van de fameuze Gigi mogen meekijken.

Met ruim 25 jaar ervaring op zak en een overvloed aan passie, was de overstap naar een eigen zaak evident. Eric opende dan ook in 2010 zijn eerste brasserie ijssalon met aangrenzend een broodjeszaak.

Ondanks het succes van zijn salon, besloot hij in 2013 het roer om te gooien en zich volledig te focussen op het maken van ambachtelijk ijs, speciaal voor de B2B markt. Horecagelegenheden zoals IJssalons, restaurants en hotels plaatsen bestellingen die op maat gemaakt en geleverd worden.